Jan Koenraad Ouwerkerk

Geboren 25 juni 1939 te Goes - Zeeland

Jan kwam als 10 jarig jochie al op het hok van Verbart.

Verbart woonde ook in Goes en was bevriend met vader en zoon Ouwerkerk.
Uiteraard nog niet wetende dat deze vriendschap zou uitgroeien tot duivengeschiedenis van werelfaam.

Pa (Opa) Jan, Jan en Frank Ouwerkerk                                Jan wist toen al wat hij wilde worden; duivenmelker

De Jan Ouwerkerk Story

In het mei-nummer 1991 van De Koerier en de Koerier Special 2006:

Een half uur duren special over "Het fenomeen" Jan Ouwerkerk
De man die Zuid-Holland reeds 30 jaar teistert met absolute topuitslagen. Een kenner bij uitstek.

De Jan Ouwerkerk Story

De Koerier special nr 76 uit 2006:

De Jan Ouwerkerk Story
In deze twee uur durende Koerier Special nemen we u mee naar de wereld van een vedette zonder vedettneigingen, Neerlands Glorie in de internationale duivensport: Jan Ouwerkerk

In 2005 zette hij de kroon op zijn werk met het nationaal kampioenschap eendaagse fond; in de rangschikking van 2005 en 2006 eindigt hij opnieuw bovenaan. Bovendien behoort hij op overnacjtfond tot de sterkste spelers, met diverse nationale top 10-noteringen op zijn naam.

De Koerier bezocht Jan Ouwerkerk niet voor de eerste keer: in 1991 maakten wij al een kennis met deze allrounder, destijds befaamd om zijn Verbarth-duiven. Deze reportage van ca. dertig minuten, oorspronkelijk verschenen in Koerier aflevering 12, vindt u hier als toegift.

Zo krijgt u een compleet beeld van een speler die in 1991 al dertig jaar lang de te kloppen man in zijn afdeling was... en in 2006 tot de onbetwiste nationale en internationale top behoort!