Oproep!

Omdat Jan in al zijn bescheidenheid niet de meeste waarde hecht aan alles wat bewaard en gearchiveerd kan worden is zeker niet alles bewaard gebleven. Niet omdat hij er niet trots op is of was maar gewoon omdat het pronken met diploma's en bekers niet bij zijn persoon past.
Het hoogst bijzondere is vaak wel behouden gebleven, maar het siert toch de persoon Jan Ouwerkerk, het gaat bij Jan om de duiven zelf. Niet om de roem en zeker niet om het geld, maar wel om de sport en in het bijzonder en zeer centraal om de duif. Ook bij Jan is veel geld geboden op zijn topduiven en op zijn tophok.
Jan is nooit gezwicht voor het "grote"geld en is altijd de "kleine" liefhebber gebleven. Jan is niet commercieel, teveel gedoe, teveel "zorgen", zoals hij het noemt. Hij is/was misschien in absolute zin wel de allerbeste van de wereld, in prestaties maar ook als mens. In ieder geval wel wereldberoemd. De zorg en liefde voor de duif en de sport, en uiteraard voor die enkele bijzonder superduif(ven) in het bijzonder, staat altijd centraal. Daar kan geen geld, diploma of beker tegenop en dat zal ook altijd zo blijven. Edoch wil ik toch trachten om zo veel mogelijk over mijn vader te verzamelen en te proberen om van deze grote persoonlijkheid ook een bijzonder naslagwerk te maken, welke een ieder kan raadplegen, informeren of gewoon om naar die bijzonder uitslag, reportage, film of duif te kijken. Hiervoor stel ik het zeer op prijs van een ieder die maar iets zou op willen sturen over Jan Ouwerkerk, zodat ik dat met gepaste zorgvuldigheid in de geschiedschrijving van Jan Ouwerkerk kan opnemen.

Voor het opsturen van (kopieŽn van) uitslagen, oude duivenbladen, verkopingen, reportages, boekstukken, foto's, etc. alles wat bewaard is gebleven en waar Jan Ouwerkerk in wordt genoemd, beschreven, geciteerd of anders kan geadresseerd worden aan:

J.K. Ouwerkerk
p/a Noorderlicht 17
2931 PE Krimpen aan de Lek

Voor alles wat via de e-mail gestuurd kan worden kan via:

jk.ouwerkerk@tiscali.nl

Eigen verhalen, anekdotes, referenties, etc. zijn zeer welkom en worden heel erg op prijs gesteld.
Deze kunnen naar bovenstaande adressen gestuurd worden.

Omdat ongelooflijk veel liefhebbers zijn geslaagd met Ouwerkerk duiven zou het fantastisch zijn om deze duiven en liefhebbers in beeld te brengen en hiervan een "memorabel" overzicht te maken.
Liefhebbers met 1e prijs winnaars, met kampioenen, met superduiven, met Ouwerkerk duiven, zuiver, gekruist, rechtstreek, via via; alles met veel of iets van Jan Ouwerkerk, schroom niet, verzamel het en stuur het op.