De Gouden Duif Mei 1981

LEKKERKERK
NA REKLAME NEDERLANDSE SUPERSTAR
VAN DE MAAND MEI IN DE REEKS SNELHEID

Wat we hoopten. dat niet zou gebeuren is toch gebeurd. De heer J. Haas uit Sittard stuurde niet de prijzen behaald door zijn 4 eerste getekende duiven (-4 eerste van de poulebrief) doch van zijn 4 eerst geklokte duiven.
Of het om een vergissing of een opzettelijke fout gaat, laten we maar in het midden. Feit is, dat de formulieren waren voorzien van de stempel van P.D.V. "Sne!v1iegers" Sittard en een handtekening.
Het spijt ons dan ook enorm, dat ondanks het feit, dat het systeem meerdere malen uitvoerig uit de doeken werd gedaan en wij bij het klassement van de maand april met als voorbeeld 'n foutieve inzending dit nog eens verduidelijkten, zulks toch nog kon gebeuren.
We zijn dan ook verheugd, dat diverse "Duif" lezers uit de omgeving van betrokkene en ook de voorzitter van de Sittardse sportcommissie ons op het onrechtvaardig klasseren van dhr. Haas hebben geattendeerd.
Na ampel beraad hebben wij als organisatie besloten ter zaken geen stappen te ondernemen bij de bevoegde instanties. Zulks uitgaande van de gedachte, dat de "Gouden Duif"competitie zo zeer in de belangstelling staat, dat onjuiste opgaves onmiddellijk door sportgenoten worden gecorrigeerd. Laten we er echter met zijn allen wel trachten 'n eerlijke strijd van te maken, de "Gouden Duif"waardig!

GEKORRIGEERD KLASSEMENT APRIL EN MEI IN DE REEKS SNELHEID

APRIL
1. Jan JAGER, Groningen. Coff. 5,22 (7 punten)
2. M. ZIJIDEMA, Schoorl. Coff. 6,15 (6 punten)